Dopis třináctý z října

29.11.2010 12:30

 

28.10.2010 čtvrtek

 

Ledový muž se blíží a vy se musíte chránit. Teplé věci – oblečení, obuv, masti i čelo, hlavu, krk, ruce vše zakrývat. Není radno delší cesty konat. Nedojdete daleko. Sebemenší úrazy je docela možné umrznutí. Váš organismus není na takové počasí připravený. Zásoby jste udělali všeho co jsem řekl? Bude nutné dost tepla, dříví aj. Světlo, teplo a jídlo, pití.

 

 Nechtějte se pouštět do velkých oprav. Jen zlehka prožít tuto zimu a šetřit si síly a energii, nevydávat se ze všech svých sil. Ještě bude hůře, jak cítí mnozí z vás a proto nedejte se a vyčkejte příchodu jara v klidu a pohodě.

 

Ztíží vám práci i jiné než jen led (sníh) a mráz. I voda vám zkříží spoustu plánů a prach. Voda zašpiněná neudělá dobře rostlinám, ale i lidem a zvířatům.

 

Ztrácíte chuť do života a nebaví vás mnoho radosti nevidíte. Musíte se motivovat mezi sebou k činům, které vyrostou díky této činnosti vaše děti. Plody srdce i vaší společné práce vás povedou na novou cestu. Jiná - nová etapa začíná a řídíte se jinými - novými zákony. I přírodě nic jiného nezbývá než se přizpůsobovat. Jste na dobrém začátku a ne na konci, tak se nebojte a jděte.

 

Léčit neduhy než dostanete horší nemoci, vždy záhy začněte. Vyhledejte pomoc, vždy včas než bude pozdě. Nenechte bloudit myšlenky bez cíle, ale mějte svůj směr a za ním jděte. Nelpěte na starých zásadách a ukazujte si i mezi sebou, jak lépe se dá žít. Nezáviďte si nezapomínejte vždy na druhé, ale pomáhejte si navzájem. To je k vašemu prospěchu v celku žití.